Kamerplanten en terrarium voor een urban jungle

2023-03-15
urbanjngl.com

In de afgelopen jaren is er een groeiende trend ontstaan in de interieur- en kantoorinrichting: de Urban Jungle. Maar wat houdt dit precies in?

Een Urban Jungle is een interieurstijl waarbij veel planten worden gebruikt om een ​​weelderige, groene sfeer te creëren in een stedelijke omgeving. Deze trend past perfect bij mensen die in een stad wonen en werken en die behoefte hebben aan wat groen in hun leven.

Planten in een kantooromgeving hebben verschillende voordelen. Allereerst helpen ze de luchtkwaliteit te verbeteren. Planten nemen kooldioxide op en produceren zuurstof, waardoor de luchtkwaliteit in de ruimte verbetert. Bovendien hebben sommige planten ook de eigenschap om de lucht te zuiveren. 

Naast het verbeteren van de luchtkwaliteit hebben kamerplanten ook een positief effect op het welzijn van uw werknemers op kantoor. Uit onderzoek is gebleken dat het zien van planten kan helpen om stress te verminderen en de concentratie en productiviteit te verhogen.

Een populaire manier om planten te gebruiken in een interieur of kantooromgeving is in de vorm van een planten terrarium. Een planten terrarium is een glazen fles, vaak met kruk, die gevuld is met planten, mossen en andere organismes. Het is een eenvoudige manier om makkelijk groen toe te voegen aan een ruimte zonder dat je er groene vingers nodig hebt. Een gesloten terrarium creëert een mini-ecosysteem waarin planten kunnen groeien en bloeien. Een planten terrarium kan ook dienen als decoratie in huis of op kantoor. 

Er zijn verschillende soorten terrarium planten die goed gedijen in een planten terrarium. Vetplanten en cactussen zijn populair omdat ze weinig water nodig hebben en dus weinig onderhoud vereisen. Mos wordt ook veel gebruikt in terraria en doet het altijd goed als opvulling. 

Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle planten geschikt zijn voor een terrarium. Het is belangrijk om terrarium planten te kiezen die gedijen in vochtige omstandigheden en weinig licht nodig hebben. Het is ook belangrijk om de grootte van de terrarium fles in gedachten te houden bij het selecteren van planten.

Een ander voordeel van een planten terrarium is dat het relatief weinig onderhoud vereist. De planten in een terrarium hebben weinig water nodig omdat het vocht in de container circuleert en wordt gerecycled. Het is echter wel belangrijk om het terrarium af en toe te openen om de lucht te laten circuleren.

Een urban Jungle is dus een interieurstijl waarbij veel kamerplanten worden gebruikt om een ​​groene sfeer te creëren in een stedelijke omgeving.